top of page

Ik krul, jij krult, wij krullen - alles over krullend haar

Bijgewerkt op: 13 mei

Wie krullen heeft wil steil haar en wie steil haar heeft wil krullen. Cliché.

Ben je gezegend met een stugge bos krullen die volledig z'n eigen zin doet? Lekker tegen de zwaartekracht ingaat en bij de minste zucht wind enige vorm van haarsymmetrie of stijl totaal verliest? Dan is het tijd om even in je hairroots te duiken en te ontdekken hoe je jouw prachtige krullen kan temmen en er fantastisch doen uitzien met de natuurlijke haarverzorgingsproducten van Pretty Curly Girl, Pure Elements en Redken. Organic - Vegan - Cruelty Free!


Waar komt je krul vandaan?

vrouw met krullen haar

Het is genetisch bepaald, dus bedank alvast je (groot)moeder of (groot)vader of verdere voorouders die het 'krullen-gen' bezitten. Zo ligt vast welke vorm je haarfollikel heeft en dat bepaalt je krul. Microscopisch gezien groeit je haar vanuit het haarzakje via de follikel uit je hoofd. Afhankelijk van de vorm van de follikel bepaalt dit dus de stijl van je haar. Vergelijk het bij krullen alsof je met een schaar over inpaklint gaat en er zo een krul in trekt. Deze vorm is ook weer niet bij iedereen gelijk. Daarom zijn er dus met licht golvend krullend haar tot opgedraaide pijpkrullen. Behalve een tijdelijke omvorming, door permanent, stijltang of krultang, kan je dit niet veranderen. Het is wel mogelijk dat je haarfollikel van vorm wijzigt, door bijvoorbeeld chemo of hormonale veranderingen (puberteit, zwangerschap).Je krullen optimaal verzorgen

Heb je krullen? Dan ken je vast en zeker deze: opstaan, spiegel kijken en weten dat er die dag niets mee aan te vangen valt. Toch kan je je krullen elke dag optimaal in topvorm brengen met de juiste producten. Ontdek onze natuurlijke haarproducten voor krullen van Pretty Curly Girl, Pure Elements en Flow Cosmetics. Vrij van overbodige schadelijke additieven en Curly Girl Method approved!Voorzie een kappersbudget

een erkende krullenkapper la bazaar du haar

Het is onvermijdelijk je weelderige bos krullen geregeld bij de kapper te laten bijsnoeien en net iets vaker dan anderen. Zo maken kapotte haartjes plaats voor nieuwe en blijven je haren optimaal in model. Plus minus om de 6 weken, bij voorkeur bij een snijder die net zo begaan is met je krullen als jijzelf: de erkende krullenkapper.
Hydrateren, verzorgen en stylen

natuurlijke haarproducten voor krullen

Krullend haar droogt van alle haartypes het snelst uit. Het vergt dus veel verzorging en hydratatie om deze haren mooi, gezond en glanzend te houden, zonder frizz, pluis, kroes of gespleten punten. Specifieke haarproducten voor droog haar voeden de haren intens en vullen de tekorten aan waar nodig. Ontdek de anti frizz producten van Pretty Curly Girl, Pure Elements en Flow Cosmetics.Gebruik je vingerkam

vrouw gaat met handen door krullend haar

Wist je dat je altijd een kam op zak hebt? Je vingers. Alle kammen, hoe fancy ook, zijn immers gebaseerd op deze oerkam... Je afgeronde, zachte vingertoppen zijn ideaal om door je haren te gaan zonder schade toe te brengen en dat is bij krullend haar https://www.labazaarduhaar.com/krullenideaal. Ook volume en styling breng je bij krullend haar zacht aan met je handen.En wat als je geen krullen hebt maar er wel wil?

model met krullend haar

Dan bestaat er permanentvloeistof. Bij een permanent ga je de zwavelbruggen in de haren breken, vervolgens vervormen en terug aan elkaar zetten. Een beetje wat lassers doen met metaal. Je haren blijven dan gekruld tot de nieuwe haren lang genoeg zijn om het feestje te komen verstoren.


Wil je slechts een avond of enkele dagen genot van je krullen, dan is er de krultang. Van grote lokken tot kleine gedefinieerde krullen. Gebruik altijd een hitte-beschermende lotion en het juiste stylingproduct voor de perfecte finisch en langdurige hold.


Pretty Curly Girl

alles van pretty curly girl

Pretty Curly Girl is een duurzaam merk van professionele haarproducten uit Nederland speciaal ontworpen voor krullend haar. Het wordt geprezen door gebruikers wereldwijd met natuurlijk krullend haar of voor het vasthouden van gestylde krullen. De eigen ontwikkelde 3 stappen routine voor krullend haar optimaliseert de verzorging van je krullen en helpt je in de keuze naar het juiste product. Zowel professionals, kapper en krullenkapper als gebruikers zijn razend enthousiast over het gebruik en de resultaten van de shampoo, conditioner en stylingproducten van Pretty Curly Girl. Het merk is in geen tijd uitgegroeid tot de referentie voor krullend haar in de Benelux. MetPretty Curly Star, hypoallergeen en parfumvrij speciaal ontworpen voor baby's en kinderen worden ook de allerkleinste krullenbolletjes niet vergeten.

pretty curly girl logoDe haarproducten van Pretty Curly Girl bevatten een hoge concentratie aan zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten die specifiek dienen voor krullen. Het merk voldoet aan de normen van de Curly Girl Methode (CG), bevat tot 98% natuurlijke ingrediënten en is vrij van overbodige schadelijke additieven zoals parabenen. Daarnaast zijn de haarproducten vegan en niet getest op dieren. De verpakking is uiterst duurzaam en gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Curly Girl Methode

model met krullend haar

De CG methode of Curly Girl Methode is een methode die voorschrijft hoe je diverse types krullen optimaal kan verzorgen en welke producten je daarbij het best kan gebruiken. Omdat krullend haar gevoeliger is voor uitdroging en schade, kijkt deze methode naar welke ingrediënten best vermeden worden om op lange termijn je krullen sterk, gezond en glanzend te houden. Heb je last van dof, droog of beschadigd haar, ga dan voor de Curly Girl Methode, vraag eventueel advies aan een krullenkapper en kies voor een merk zoals Pretty Curly Girl dat vrij is van sulfaten, minerale oliën, siliconen, wax en alcohol. Deze ingrediënten worden vermeden omdat ze te agressief zijn voor krullend haar. Ze laten je haar uitdrogen, doen je krullen verdwijnen en beschadigen de haarvezel. Door toepassing van CG approved shampoo, conditioner en stylingproducten optimaliseer je de vochtbalans in je haar en houd je je krullen in optimale conditie. Ze maken je haren zijn sterk en gezond, voorkomen frizz en pluis, maken je krullen sterker en veerkrachtiger en doen ze prachtig glanzen.Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page