top of page
flow cosmetics natuurlijke haarproducten
flow cosmetics logo.jpg

Flow Cosmetics

Flow Cosmetics is een Fins merk van professionele haar- en huidverzorgingsproducten en het meest natuurlijke en duurzame cosmetica merk van Europa. Vanuit een holistische visie neemt Flow zijn verantwoordelijkheid op voor het milieu en produceert het cosmetica op een verantwoorde manier die goed is voor jouw haren, huid en het milieu. Eerlijk, transparant en puur. De haar en huid producten bevatten organisch gecertificeerde ingrediënten en zijn vrij van overbodige schadelijke additieven. Ze zijn vegan, worden niet getest op dieren, biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor het milieu. Ze worden duurzaam geproduceerd en verpakt met 100% gerecyclede materialen met volledige controle over de kwaliteit en gezondheid van de verzorgingsproducten. Uiteindelijk belanden ze bij jou via een groen transportbeleid binnen de EU. 

Natuurlijk, Duurzaam, Vegan, Organic, Cruelty free 
 

Natuurlijk

Flow Cosmetics gebruikt enkel de beste en meest pure grondstoffen in zijn cosmetica en is vrij van overbodige schadelijke additieven of chemicaliën. De belangrijkste actieve ingrediënten zijn uit Finland afkomstige wilde bessen en kruiden, rijk aan vitaminen, antioxidanten en robuuste Scandinavische energie. Flow selecteert ingrediënten van biologische oorsprong die in het wild groeien of Ecocert organisch gecertificeerd zijn, voor oprecht natuurlijke en duurzame cosmetica rijk aan vitaminen en antioxidanten. Naast een kleine hoeveelheid van essentiële oliën zijn alle ingrediënten plantaardig en gecertificeerd. De conserveringsmiddelen voldoen aan de eisen van de COSMOS Organics standaard voor biologische en natuurlijke cosmetica. De natuurlijke shampoo bars, conditioner bars en haarspoeling zijn:

 

 • Gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten

 • Aroma therapeutisch

 • Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar

 • Geen microplastics

 • Geen palmolie

 • Geen synthetische geuren en kleurstoffen

 • Geen parabenen en andere synthetische conserveringsmiddelen

 • Geen minerale oliën en petrochemicaliën

 • Geen geëthoxyleerde ingrediënten, zoals PEG

 • Geen SLS, SLES en andere oppervlakte-actieve stoffen

 • Niet getest op dieren

vrouw met natuurlijke cosmetica
flow cosmetics finland

Trots op de Finse natuur

Planten uit het Hoge Noorden hebben een hoog gehalte aan beschermende voedingsstoffen die ze tijdens de korte Finse zomer opslaan, wanneer de zon dag en nacht schijnt, om daarna de koude gure winters te kunnen doorstaan. Deze intensieve zomers zorgen voor een overvloed aan vitamines, antioxidanten en natuurlijke bewaarstoffen in de planten.

 

Finland heeft een prachtige natuur met blauwe meren, rivieren, uitgestrekte bossen en ongerepte wildernis. Deze unieke noordelijke energie vind je terug in de producten en zorgen voor een zuivere huid, pure geest en holistisch welzijn - net als de natuur.

 

De natuurlijke shampoo bars, conditioner bars en haarspoeling zijn gemaakt vanuit een positieve energie, om je sterk en krachtig te voelen. Ze bevatten hoog kwalitatieve essentiële oliën en kristallen om je hierbij te helpen, met een therapeutische effect op je lichaam en geest. Deze waarden zijn belangrijk voor Flow Cosmetics: producten die natuurlijk, effectief en eerlijk zijn. 

Duurzaam

Flow Cosmetics staat voor duurzame cosmetica gemaakt van schone, biologische en natuurlijke ingrediënten, met hernieuwbare energiebronnen. Het voert een zero waste beleid met recyclebare verpakkingen, groen transport en dierproefvrije, vegan producten. Alle producten zijn volledig biologisch afbreekbaar en vervuilen het milieu niet met onnodige en schadelijke chemicaliën.

 

Duurzame cosmetica is bij Flow cosmetics veel meer dan een trend; het is een noodzaak. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor prachtige lange termijn resultaten op je huid, haar en welzijn. Flow bewijst met duurzame cosmetica dat natuurlijke schoonheid ook écht schoon kan zijn.

 

De natuurlijke shampoo bars, conditioner bars en haarspoeling worden geproduceerd volgens een GMP (Good Manufacturing Practice) in Finland. Het hele proces, van idee tot transport, gebeurt in eigen beheer. De producten worden in kleine hoeveelheden geproduceerd met een accuraat voorraadbeleid, om altijd verse producten te kunnen versturen.

De verpakkingen bestaan uit 100% PCR (Post Consumer Recycled) plastics en zijn op hun beurt weer recyclebaar. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerd karton en recyclebaar glas. Groen vervoer brengt de producten naar hun bestemming door samen te werken met bezorgdiensten die zich bewust zijn van duurzaamheid en zo CO2-neutraal mogelijk zijn. 
 

flow-cosmetics-coconut-milk-shampoo-bar-1.jpg
bottom of page