top of page

Alles voor krullend haar

Bijgewerkt op: 13 mei

Curls are hot! en de aandacht in de haircare industrie voor krullen was nog nooit zo groot en oprecht. De krul wordt nauw onder de loep genomen en allerlei technieken en producten worden ontwikkeld of vernieuwd door en voor erkende stylisten en academies om jouw gezegende bos krullend haar optimaal te verzorgen en van een stijlvolle look te voorzien.

pretty curly girl krullend haar


Krullenkapper

krullenkapper

De krullenkapper is een nieuw fenomeen. Het zijn kappers die een erkende opleiding genoten specifiek voor krullend haar, waarvan we McLean Curlsys of DevaCut hieronder nader bekijken. Deze technieken genieten nu, onder meer door de invloed van social media, alsmaar meer bekendheid. Bij een krullenkapper krijgt jouw krullend haar alle aandacht dat het verdient!McLean Curlsys

Bij deze techniek kijkt men eerst naar je droog haar om te bepalen hoe je krullen zullen vallen en hoe het geknipt gaat worden. Daarna wordt het gewassen en knippen ze je basismodel. Pas daarna gaat het McLean Curlsys knippen écht beginnen. Bij Curlsys wordt het haar nat en onder spanning geknipt. Je kunt dit vergelijken met het knippen van een uitgerekt elastiek. Wanneer de haarlok onder spanning is geknipt en weer los laat, zie je hoe de krul en lengte valt. Een krullenkapper met veel ervaring weet precies hoe deze pluk zal uitvallen. Door het haar in de vorm van halve maantjes te knippen, draai je het uiteinde van de krul om. Deze krijgt een boost en veert op richting de haaraanzet. Er zijn 36 verschillende knipmanieren bij Curlsys en er is een gepatenteerde, speciale tweehandige schaar voor nodig. Omdat je bij Curlsys op nat haar knipt en onder spanning, zie je het uiteindelijke resultaat dus pas als het haar opgedroogd is. Omdat je lokken op verschillende manieren kunnen opdrogen (de ene krult heel erg op, de ander blijft wat steiler) is de techniek niet zo geschikt als je veel verschillende krulstructuren hebt.

pretty curly girl krullen


Ga voor Curlsys als:

• Je haar 1 krulstructuur heeft

• Je slag hebt en dit meer wilt stimuleren om te krullen

• Je steil haar hebt en meer volume wilt

DevaCut

DevaCut is ontstaan in 1994 in het Devachan salon van Lorraine Massey in New York, de vrouw die ook het boek over de Curly Girl methode heeft geschreven. DevaCut is de Amerikaanse manier van krullen knippen. Hierbij wordt de natuurlijke val van de krul gevolgd en is de vorm van je kapsel gelijk zichtbaar. Het is heel belangrijk dat je naar je DevaCut salon komt met droog en schoon haar zonder producten of knikken van elastieken.

krullenkapper devacut

Bij DevaCut wordt het haar namelijk niet eerst natgemaakt en wordt het in de natuurlijke staat van het haar geknipt. DevaCut wordt geknipt op droog haar en zonder spanning. Je ziet daardoor gelijk hoe het haar valt. Doordat er op droog haar geknipt wordt, kun je van elke lok de natuurlijke val volgen. Elke krul wordt anders geknipt, zodat het geheel goed en elegant valt. Na het knippen wordt het haar gewassen, verzorgd en gestyled. Bij DevaCut wordt elke pluk dus individueel bekeken en geknipt. Dit voorkomt gekke happen of lengte verschillen. Echter is het iets minder in staat om krullen echt te activeren zoals bij Curlsys.


Ga voor DevaCut als; • Je haar meerdere krulstructuren heeft • Je haar al voldoende krult van zichzelf


Verzorging

Synoniem aan krullend haar staat hydratatie. Krullen hebben veel meer voeding nodig dan glad haar en zijn gevoeliger aan uitdroging. Kies daarom altijd voor een hydraterende shampoo en conditioner en verzorgende stylingproducten die het vocht goed vasthouden en het haar beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. In ons gamma hebben we voor jou alle producten geschikt voor krullend haar netjes gebundeld. Je vindt ze terug in het menu 'Haartype' onder 'krullen' of per merk door middel van het filter 'krullen' toe te passen.Pretty Curly Girl

pretty curly girl logo

De haarproducten van Pretty Curly Girl zijn specifiek ontwikkelt voor krullend haar. Ze zijn CG approved, wat wil zeggen dat ze voldoen aan de Curly Girl Methode en vrij van overbodige schadelijke additieven zoals parabenen. Pretty Curly Girl is vegan, bevat tot 98% natuurlijke ingrediënten en wordt niet getest op dieren. Het wordt duurzaam geproduceerd in Nederland, met een verpakking van 100% gerecycled materiaal. Reiniging, verzorging of styling, de Pretty Curly Girl producten houden je krullen in optimale conditie. Vind de ideale shampoo, conditioner en styling voor jou krullen of het juiste Pretty Curly Star product voor je kind. Verzorg je krullen optimaal zoals bij de krullenkapper. Lees meer over Pretty Curly Girl.


haarproducten van pretty curly girl


Kiki Curls

kiki curls

Kiki Curls is speciaal ontwikkeld voor iedereen met krullen. 100% CG (Curly Girl) approved producten voor het perfecte krullend haar, verdeeld in 3 eenvoudige stappen: reinigen, verzorgen en stylen. Deze haarproducten hydrateren rijkelijk en zijn vrij van overbodige additieven die schade toebrengen aan je haar. Ze zijn geschikt voor elk type krul en geven extra veerkracht en definitie aan je haren zonder ze te verzwaren.


Pure Elements haarproducten voor krullen

pure elements voor krullend haar

De natuurlijke haarproducten van Pure Elements bevatten organisch gecertificeerde ingrediënten, zijn vegan en niet getest op dieren. Pure Elements wordt duurzaam geproduceerd in de EU en verpakt in 100% PCR plastics. De producten zijn vrij van overbodige schadelijke additieven en dragen het Ecocert Greenlife label, volgens de Cosmos Organics voor biologisch en ecologisch verantwoorde cosmetica. Science & Nature in harmony.Redken haarproducten voor krullen

redken mega  curls frizz dismiss

De meest duurzame en trendy professionele haar en huidverzorgingsproducten in de States en Europa. Redken neemt zijn verantwoordelijkheid voor het milieu en produceert op een verantwoorde manier die goed is voor jouw haren, huid en het milieu.

Eerlijk, transparant en puur. De haar en huid producten bevatten organisch gecertificeerde ingrediënten en zijn vrij van overbodige schadelijke additieven. Redken frizz dismiss of mega curls is ontwikkeld speciaal voor krullend haar zonder pluis.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page