top of page

Haarproblemen tijdens herfst en winter

Bijgewerkt op: 9 nov. 2023

De dagen korten, de temperatuur zakt, de luchtvochtigheid schiet de hoogte in en je komt minder buiten. Aspecten waar je weinig bij stilstaat, maar die wel een impact hebben op je lichaam en dus ook op je haren. Nu ja, ... op je hoofdhuid.


Gevoeligheid en Jeuk

Naarmate de dagen korter worden, we minder zonlicht zien en we ook nog eens meer binnen zitten krijgt de hoofdhuid minder zuivere lucht krijgt dan gewenst voor een gebalanceerde haar en talgproductie. Het is de kunst om deze in balans te houden voor een optimale conditie van de hoofdhuid en gezonde haren. Deze wisselingen doen zich het hele jaar voor, het ene moment acuter dan het andere, maar de gevolgen tijdens de donkere maanden zijn nefaster dan in de lente en zomer. Het tekort aan zuivere buitenlucht en het meer vertoeven in vaak kunstmatige droge binnenlucht, al dan niet in combinatie met verwarming, maken de hoofdhuid droger en dat gaat gepaard met een stijging van bepaalde hoofdhuidproblematieken. Dan kan het slim zijn, afhankelijk van de ernst, om te switchen naar een passende shampoo. Merk je een toename in gevoeligheid en jeuk op de hoofdhuid, dan kan je kiezen uit ons assortiment van natuurlijke en dermatologisch geteste shampoo en haarverzorgingsproducten van Pure Elements, Flow Cosmetics of Pretty Curly Girl die de hoofdhuid gaan hydrateren en kalmeren.

pure elements marigold shampoo voor gevoelige hoofdhuid en tegen vet haar en jeuk

Natuurlijke, hypoallergene en traanvrije shampoo die de hoofdhuid verzacht en kalmeert.


Schilfertjes en roos

Idem aan gevoeligheid en jeuk ontstaan in deze seizoenen ook extra klachten over roos en schilfertjes. Een witte kerst is prima, maar niet op je schouders natuurlijk. Ook hier ligt de reden in het minder buiten komen en meer vertoeven in droge en vaak kunstmatig verluchte ruimtes. Diezelfde droge(re) lucht heeft als extra gevolg dat je hoofdhuid mogelijk gaat schilferen. Een typisch verschijnsel om je verder geen zorgen over te maken. Zolang er geen sprake is van een bacteriële aandoening beperkt de problematiek zich tot een toename aan droge en dode huidcellen, zonder een onderliggende aandoening op de hoofdhuid. Is er sprake van milde schilfering, kan dezelfde shampoo als voor jeuk en gevoeligheid voldoende zijn om het probleem op te lossen. Spreek je over onophoudend en storende roos en schilfers en wil je een acute oplossing kan je kiezen dan kan je kiezen uit ons assortiment van natuurlijke en dermatologisch geteste shampoo en haarverzorgingsproducten van Pure Elements, Flow Cosmetics of Pretty Curly Girl specifiek ontwikkeld om een doeltreffende oplossing te bieden tegen roos en schilfertjes. Let hierbij op dat wanneer het probleem voorbij is je de behandeling stopt en weer omschakelt naar een mildere shampoo.

Flow Cosmetics Hennep Anti-Dandruff & Scalp Problem Shampoo Bar tegen roos en schilfertjes

Natuurlijke anti-roos shampoo bar op basis van tea tree extract die de hoofdhuid zuivert en herstelt.Haarverlies

Net als het vallen van de bladeren gaan herfst en winter gepaard met een toename van haarverlies. Ook hier ligt de oorzaak in het korten van de dagen, met minder zonlicht en de daarbij horende productie van vitamines en stoffen die de natuurlijke haargroei stimuleren. Dit staat los van andere oorzakelijke gevallen van haarverlies zoals stress, medicatie, hormonale veranderingen of de erfelijk bepaald factor. Geen enkel probleem en niets om je zorgen over te maken, al kan het zijn dat voor bepaalde haartjes de levenscyclus na het uitvallen op is en dat zij niet meer terug groeien. Wil je dit probleem preventief of instant aanpakken, dan kan je kiezen uit ons assortiment van natuurlijke en dermatologisch geteste shampoo en haarverzorgingsproducten van Pure Elements, Flow Cosmetics of Pretty Curly Girl tegen haaruitval. Zij stimuleren de doorbloeding in de hoofdhuid en bevatten de nodige voedingsstoffen die doordringen tot in de haarzakjes om je te behoeden tegen ongewenst of toenemend haarverlies.

Flow Cosmetics Wild Nettle Hair Shine & Protect Rinse tegen haaruitvalNatuurlijke haarspoeling tegen haaruitval die de hoofdhuid revitaliseert en de haargroei stimuleert.Vet haar

Merk je tegen dit alles dat je hoofdhuid en haren net vetter worden en vreemd ruiken dan is mogelijk je talgproductie ontregelt. Vet haar ontstaat immers niet alleen door, vaak overmatig, product gebruik, restanten, of te zware producten voor jouw haartype, maar ligt ook vaak aan een inefficiënte talgproductie in de hoofdhuid. Het overtollig talg hoopt zich dan op en verspreid zich over de haren wat ze vet maakt en je een typische onaangename geur geeft. Uiteraard is het tegenovergesteld ook waar en is een tekort aan talg even problematisch met bovenstaande problemen tot gevolg. Ons assortiment tegen vet haar natuurlijke en dermatologisch geteste shampoo en haarverzorgingsproducten van Pure Elements, Flow Cosmetics of Pretty Curly Girl om de haren te reinigen en de talgproductie in de haarzakjes te balanceren voor een gezonde hoofdhuid en stralende haren.

Pure Elements Tea Tree and Spearmint Clarifying Shampoo tegen vet haar
Natuurlijke shampoo tegen vet haar die restanten verwijdert en de talgproductie balanceert.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page