top of page

Pure Elements

Natuurlijk, Duurzaam, Vegan, Organic, Cruelty free

vrouw met haarproducten van pure elements

Pure Elements is een professioneel merk van natuurlijke en duurzame haarproducten geproduceerd in de Benelux en wereldwijd succesvol. Het is ontstaan uit de zoektocht naar echt gezonde en duurzame verzorgingsproducten met organisch gecertificeerde actieve en functionele ingrediënten die goed zijn voor je gezondheid, je haar en onze planeet. Pure Elements draagt het Ecocert Greenlife label volgens de Cosmos Organic standard. Het bevat zorgvuldig gekozen biologische en vegan formules, volgt een ecologisch productieproces en wordt duurzaam verpakt met 100% gerecyclede kunststoffen, met volledige controle over de kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid van de shampoo, conditioner en stylingproducten.


Natuurlijke ingrediënten

natuurlijke shampoo en conditioner van pure elements

Pure Elements is volledig natuurlijk en vrij van overbodige schadelijke additieven zoals sulfaten, parabenen of siliconen. Natuurlijke ingrediënten zijn niet per se gezond of duurzaam, al wordt dat natuurlijk vaak zo uitgespeeld. Foute ingrediënten kunnen het haar of de huid irriteren of beschadigen, komen van bedreigde plantensoorten of broze ecosystemen of storen een ander ecosysteem bij biologische afbraak. De door Pure Elements geselecteerde natuurlijke ingrediënten hebben een hoge gezondheidsscore en irriteren het haar of de hoofdhuid niet. Ze bevatten kleine hoeveelheden pure essentiële oliën, zorgvuldig uitgebalanceerd om uw zintuiglijke ervaring te verbeteren. Het toevoegen van ingrediënten puur uit marketingoverwegingen wordt daarbij geweerd. De shampoo, conditioner en stylingproducten van Pure Elements zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT GREENLIFE volgens de Cosmos-standaard:

 • Vegan

 • Niet getest op dieren

 • De ingrediënten worden duurzaam gewonnen en zijn biologisch afbreekbaar.

 • Bevat geen microplastics, die schadelijk zijn voor de natuur.

 • Dat is goed voor je haren, huid en het milieu.


Duurzaam

natuurlijke haarproducten van pure elements

Alle Pure Elements verpakkingen zijn gemaakt van PCR (Post Consumer Recycled) plastics en vervaardigd in een verantwoord en duurzaam productieproces. Om de ecologische voetafdruk te verminderen, worden zoveel mogelijk niet-fossiele grondstoffen gebruikt voor het produceren van de flacons. De lege verpakkingen kan je nadien ook weer recycleren.ECOCERT GREENLIFE Label

natuurlijke shampoo conditioner en styling van pure elements

Cosmos Organic is een internationale standaard voor biologische cosmetica, opgericht in 2002. Het label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een deel van de ingrediënten afkomstig zijn uit de biologische landbouw.


EU Standaard

Het Ecocert Greenlife label is verankerd in de Europese wetgeving en wordt beheerd door Cosmos Standard. Die standaard werd opgericht vanuit vijf Europese bestaande ecolabels voor cosmetica: BDIH uit Duitsland, Cosmebio, uit Frankrijk, Ecocert Greenlife SAS uit Frankrijk, ICEA uit Italië en Soil Association uit Groot-Brittannië De controle gebeurt door verschillende onafhankelijke controleorganisaties.


​Milieu

Cosmos Organic is een milieulabel. Het label duidt op producten aan waarvan minimaal 20% van de ingrediënten afkomstig is uit de biologische landbouw. Niet natuurlijke ingrediënten zijn toegelaten als er geen alternatieven zijn. Bij de productie mogen slechts een beperkt aantal additieven en verwerkingstechnieken worden gebruikt.

 • Nanomaterialen zijn verboden.

 • Palmolie en hiervan afgeleide producten moeten afkomstig zijn uit biologische landbouw of RSPO gecertificeerd zijn.

 • De ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar en niet toxisch voor het waterleven.

 • Verplicht gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen zoals PCR (Post Consumer Plastics) en een verbod op pvc.

 • Verbod op het gebruik van schadelijke stoffen en schadelijke productieprocessen.

 • Verbod op ggo's (genetisch gemodificeerde organismen)

 • De ingrediënten moeten vegan zijn

 • Cruelty Free: er wordt niet getest op dieren.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page