top of page

Matcha, je nieuwe gezonde gewoonte

Bijgewerkt op: 20 apr. 2022

Je ontvangt nu een gratis Matshot, bij je bestelling vanaf 65€

Matshots en Matcha Caps

Nieuw in ons gamma zijn de Matshots en Matcha Caps van Matcha Boutique. Ideaal om voortaan elke dag te starten met een boost aan energie en tegelijk een rustgevend gevoel in je hoofd dat je vrijwaart van stress. Matcha is een bewezen supplement dat bijdraagt aan je gezondheid en je een energiek gevoel geeft de hele dag door.


Matcha, een 'match' voor jou?

matcha poeder en matcha thee

Matcha is fijngemalen poeder van speciaal geteelde en verwerkte groene theebladeren. Het zit boordevol antioxidanten, L-theanine en ook cafeïne. Deze unieke combinatie geeft je op natuurlijke wijze een energieke boost en zorgt voor een gevoel van relaxte alertheid. Een gevoel dat al sinds jaar en dag door Japanse Boeddhistische monniken wordt nagestreefd tijdens meditatie oefeningen. Het rijke gehalte aan antioxidanten in matcha vertraagt de veroudering in ons lichaam. Hierdoor helpt matcha bij het tegengaan van hart-en vaatziekten en blijven huid en bloedvaten soepeler. Matcha thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken.Koffie 2.0

matcha thee

Matcha is koffie 2.0. Het geeft een langere energie boost, zonder klamme handjes of andere nadelen, zoals hoofdpijn. Het verbetert je focus en alertheid en verhoogt de weerstand. Het bevordert daarnaast je spijsvertering. In Japan is Matcha een ware traditie en vind je tegenwoordig in quasi alle voeding wel een variant in matcha smaak. Denk maar aan matcha ijsjes, chocolade, cookies, enzovoort. Maar de basis van het gebruik ligt bij de meer dan 800 jaar oude thee ceremonies. Een moment van meditatie en focus. Een superfood voor je lichaam en geest!Wat is het verschil met (groene) thee?

matha thee

Matcha is geen gewone thee, je kunt het gerust een superthee noemen, als in de superfoods. Matcha bladeren worden drie tot vier weken voor de oogst in de schaduw geplaatst. De blaadjes worden ontdaan van hun nerven en stam en uiteindelijk vermalen tot een fijn, groen poeder. Matcha lost volledig op in het water en wordt niet slechts als infusie gebruikt.
Waarom is Matcha een superfood?

matcha thee

Thee bevat aminozuren die positieve effecten hebben op onze gezondheid. Een van deze aminozuren is L-theanine. De stof kwam in 2019 wereldwijd even in het nieuws toen Taylor Swift beweerde het dagelijks in te nemen. L-theanine maakt je alerter en heeft tegelijk een rustgevend effect. Zo ervaar je minder stress. elmatigheden in de spijsvertering. Matcha is bovendien super gezond! Door het specifieke productie en bereidingsproces bevat het alle voedingsstoffen van gewonde groene thee in veelvoud!
Wat doet L-theanine ?

matcha poeder

Thee bevat aminozuren die positieve effecten hebben op onze gezondheid.Eén van deze aminozuren is L-theanine. De stof genoot in 2019 even bekendheid toen Taylor Swift beweerde het dagelijks in te nemen.

L-theanine maakt je alerter en heeft tegelijk een rustgevend effect. Zo ervaar je minder stress. Het is een bioactieve stof die je vindt in de bladeren van theeplanten. Hoe minder zonlicht de theeblaadjes hebben gekregen, hoe groener je matcha zal zijn en hoe meer L-theanine het zal bevatten. Dit aminozuur doet na opname in het lichaam de alfagolven toenemen in bepaalde cerebrale cortex gebieden. Naast het kalmerende effect verbetert het je cognitieve prestaties. Zo is bij Alzheimerpatiënten gebleken dat L-theanine een soort "neurobeschermend" effect heeft dat ervoor zorgt dat minder cellen sterven aan de giftige stoffen die de ziekte veroorzaken. Daarnaast heeft het ook invloed op je dopamine en serotonine levels en op die manier op het aanleren van nieuwe zaken. Cafeïne is ook bekend om de cognitie te verbeteren. Het is interessant om te zien hoe L-theanine lijkt samen te werken met cafeïne en de goede eigenschappen ervan te verhogen.Klaar voor jouw dagelijkse boost?

Bestel je Matshots of capsules nu.

matshot matcha boutique

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page