Matcha, je nieuwe gezonde gewoonte

Bijgewerkt op: 20 apr.

Je ontvangt nu een gratis Matshot, bij je bestelling vanaf 65€

Matshots en Matcha Caps

Nieuw in ons gamma zijn de Matshots en Matcha Caps van Matcha Boutique. Ideaal om voortaan elke dag te starten met een boost aan energie en tegelijk een rustgevend gevoel in je hoofd dat je vrijwaart van stress. Matcha is een bewezen supplement dat bijdraagt aan je gezondheid en je een energiek gevoel geeft de hele dag door.


Matcha, een 'match' voor jou?

matcha poeder en matcha thee

Matcha is fijngemalen poeder van speciaal geteelde en verwerkte groene theebladeren. Het zit boordevol antioxidanten, L-theanine en ook cafeïne. Deze unieke combinatie geeft je op natuurlijke wijze een energieke boost en zorgt voor een gevoel van relaxte alertheid. Een gevoel dat al sinds jaar en dag door Japanse Boeddhistische monniken wordt nagestreefd tijdens meditatie oefeningen. Het rijke gehalte aan antioxidanten in matcha vertraagt de veroudering in ons lichaam. Hierdoor helpt matcha bij het tegengaan van hart-en vaatziekten en blijven huid en bloedvaten soepeler. Matcha thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken.Koffie 2.0

matcha thee

Matcha is koffie 2.0. Het geeft een langere energie boost, zonder klamme handjes of andere nadelen, zoals hoofdpijn. Het verbetert je focus en alertheid en verhoogt de weerstand. Het bevordert daarnaast je spijsvertering. In Japan is Matcha een ware traditie en vind je tegenwoordig in quasi alle voeding wel een variant in matcha smaak. Denk maar aan matcha ijsjes, chocolade, cookies, enzovoort. Maar de basis van het gebruik ligt bij de meer dan 800 jaar oude thee ceremonies. Een moment van meditatie en focus. Een superfood voor je lichaam en geest!Wat is het verschil met (groene) thee?

matha thee

Matcha is geen gewone thee, je kunt het gerust een superthee noemen, als in de superfoods. Matcha bladeren worden drie tot vier weken voor de oogst in de schaduw geplaatst. De blaadjes worden ontdaan van hun nerven en stam en uiteindelijk vermalen tot een fijn, groen poeder. Matcha lost volledig op in het water en wordt niet slechts als infusie gebruikt.