O'right producten zijn USDA Certified Biobased

En wat voor goed nieuws dat is voor jou en je haar, lees je hier;

logo usda certified biobased product voor o'right natuurlijke haarverzorgingsproducten

Het USDA ofwel United States Department of Agriculture (meteen het grootste landbouw departement ter wereld) zette het Biobased programma op om de productie en aankoop van biologische en duurzame goederen te stimuleren en de claims van producenten met betrekking tot natuurlijke ingrediënten of duurzame verpakkingen daadwerkelijk te verifiëren. Een biobased product is per definitie gemaakt van 100% natuurlijke en/of recycleerbare materialen uit hernieuwbare bronnen en maakt geen gebruik van aardoliederivaten. Het is daarom ook vaak iets duurder dan zijn synthetische vriend en dat maakt de verificatie op dergelijk label nu net noodzakelijk om de sloebers die de regeltjes net iets te ruim interpreteren eruit te halen. Kortom, zodat je als eindconsument geen kat in een zak koopt op basis van een (te) mooi etiket.

O'right green tea shampoo natuurlijke en gezonde haarverzorging met usda certified biobased product label

Eindelijk een praktische test


Uniek is dat het USDA Biobased Programma als enige instantie ter wereld gebruik maakt van een praktische koolstof-14-test om het aandeel van de biologische inhoud van een product te verifiëren en zo de valse 'natuurlijke' claims (je kent ze wel...) te elimineren.

De Biobased producten van O'Right zijn getest door het ISO / IEC 17025: 2017-geaccrediteerde Beta Analytic. Een globaal gerenommeerd laboratorium voor radiokoolstofdatering.

O'right purple rose shampoo voor gekleurd haar met het usda biobased logo voor natuurlijke haarverzorging

Het kaf van het koren scheiden