top of page

Inhoudskorting. Altijd prijs!

En daarbovenop nog een spetterende lenteactie. Hooptidey!


Het is een marketingwijsheid zo oud als de straat; hoe meer je afneemt, des te voordeliger je prijs. Dat is bij ons niet anders. Het geldt immers voor de hele keten, van producent tot eindconsument. Van grondstoffen tot eindproduct. In elke sector, eender waar. Wie slim is weet dat dit niet enkel telt in afnamehoeveelheden maar ook qua inhoud. En wie dat niet wist, we vertellen het hier!

Natuurlijke O'right Bamboo shampoo 1L, O'right Purple Rose shampoo 1L, O'right Golden Rose shampoo 1L

Om de zoveel tijd lanceren we een actie X+1 gratis, korting bij afname vanaf... of koop zoveel A en krijg B. Dat zijn tijdelijke promoties. Je bent er niets mee als je op dat moment net niet dat product nodig hebt, je trekt je haren uit als je de promotie net hebt gemist of je springt een gat in de lucht als de korting je toevallig net op het lijf is geschreven. Wat ook geldt is volumekorting, zoals bijvoorbeeld het voordeel dat je geniet op samengestelde sets van O'right of de duo-boxen van Medavita of Aloxxi. Vanaf een bepaald aantal ontstaan er marges die ons toelaten je te belonen (jou voordeel) voor een grotere afname (ons voordeel). Want voor wat hoort wat, niet waar?


Inhoudskorting


Wat echter ALTIJD GELDIG is en vlak voor je neus ligt maar zo vaak over het hoofd wordt gezien is inhoudskorting. Voor producten met meerdere inhoudsvarianten geldt hoe groter de inhoud, hoe voordeliger de prijs in verhouding. Dat is zo op restaurant: glaasje wijn of een fles, de 3 gangen menu of 5? Dat is zo bij je favoriete koffieboer: small, medium, large cup. Dat is straks zo bij de ijskar: 1, 2 of 3 bollen. En dat is zo bij je haarverzorging. Je denkt heel vaak 'ik heb zoveel niet nodig', maar even vaak moet je alsnog bijbestellen. Herkenbaar, niet?


Een voorbeeld met de natuurlijke shampoo's van O'right:

  • 100ml O'right shampoo: 9.50€

  • 400ml O'right shampoo: 26€

  • 1 liter O'right shampoo: 52€

Deel je in dit geval de laatste door 10 (per 100ml) kom je uit op 5.20€ in plaats van 9.50e€ ofwel -46% en vervolgens maal 4 (400ml) kom je op 20.8€ in plaats van 26€ ofwel -20%.


Val nu van je stoel (BE) of breek je klomp (NL). Jawel, in plaats van te wachten en te hopen op een promotie op de standaard reseller van 400ml, kan je deze topdeal elke dag slaan!


Nog eentje? Jazeker, nu met de desinfecterende handgel. Hou je vast:

Gedeeld door 5 (per L) en dan door 2 (500ml) = 6.12€. Woppa, -57% korting op elk moment van de dag, het hele jaar door.Maar ineens die hoeveelheid schrikt me af...

yes tegen volumekorting op natuurlijke haarproducten

Elke dag, overal, staat dergelijke korting vlak voor je. Een klein brood of een groot? Het schrikt af omdat je in één keer een hogere prijs moet betalen voor meer product, maar dat is nu net waar een kleinere verpakking op inspeelt. Tel even tot 10 en maak de som. Je gebruikt echt wel die 1L shampoo binnen zijn termijn. Dat is gewoon dezelfde periode dat je er 4x 250ml of 2.5 x 400ml doorjaagt. Ze hebben ook nog eens een pompsysteem, superhandig en je verbruikt minder verpakking! ♻Lentepromotie '21
Deze lente doen we daar nog een schepje bovenop en geven we een EXTRA KORTING VAN 3€ OP ALLE SALONVERPAKKINGEN shampoo, conditioner en bodywash van Aloxxi, Medavita en O'right!Ik zou zeggen, ga voortaan overal voluit voor inhoudskorting en trakteer jezelf maar eens op iets moois of lekkers van wat je ermee uitspaart!

We houden van reacties, je mag altijd laten weten of onze tip jou heeft geholpen ;).

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page