top of page

Ontvang een prachtige theebloem

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023

Enkele jaren geleden dronken wij de mooiste thee ooit. 'Mooiste', niet lekkerste, nu ja dat ook wel... maar vooral de 'mooiste': het was thee gezet van een theebloem. Dat hadden we nog nooit gezien en we hebben ook nog nooit zo naar een theepot liggen staren als toen, voorovergebogen over de tafel met een vertrokken gezicht van 'wat drijft daar nou in' tot één en al verbazing toen het spektakel zich ontvouwde.


Gedaan met het standaard kopje met een theezakje en als je geluk hebt een vers schijfje citroen, of als het al iets chiquer kon zelf een zakje kiezen uit een mooi versiert kistje of nog een trapje hoger een handgemaakte blend selecteren van losse thee in een fancy zeefje of helemaal aan de top je thee van hoog geschonken uit een gietijzeren kan. Het kon dus nog beter,... de theebloem.


We kregen een doorzichtige glazen theekan met een bolletje in waarvan je denkt, 'huh, wat heb ik nu weer besteld'. Als je van niets weet en je hebt een minimum aan geduld trek je de serveerster zo weer aan haar mouw en ga je tekeer van 'wat is dit nou'? Maar dat verandert al snel in een 'ooooh, oeeeeh, aaah' en uiteraard 'sorry mevrouw, ik wist het niet' en één en al verbazing en appreciatie voor die prachtige bloem die ontstaat middenin je theewater. Fantastisch om te zien en je geniet er des te meer van.Theebloemen

Een theebloem is een bolletje gemaakt van theebladeren met in het midden gedroogde bloemen. Deze bladeren zijn met een draadje samengebonden tot een kleine bol. Door heet water bij de theebloem te schenken komt de bloem tevoorschijn. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van de goudsbloem, jasmijn, roselle, daglelies en osmanthus.


Theebloemen zijn in België en Nederland nog niet zo bekend. In Azië en Engeland uiteraard is het product helemaal geaccepteerd en worden theebloemen worden vaak gebruikt bij een high tea.


We leren je ze graag kennen en voegen de hele eindejaar periode een theebloem gratis toe, bij elke bestelling.Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page