top of page
Bjork haircare sweden

Björk

Björk Haircare is een merk van uiterst duurzame haarverzorgingsproducten uit Zweden, met pure en natuurlijke ingrediënten. Het Hoge Noorden is gerenommeerd voor zijn eerlijke en zuivere cosmetica. Björk is een Scandinavisch merk van ecologisch verantwoorde en natuurlijke haarverzorgingsproducten, opgericht door professionals met een nieuwe kijk op schoonheid, haarverzorging en aandacht voor onze planeet. 

Bij de creatie van Björk haarproducten en zijn verpakkingen wordt altijd rekening gehouden met wat het beste is voor je haren in combinatie met een stijlvolle uitstraling en respect voor het milieu en de aarde. De shampoo, verzorging en styling producten van Björk zijn vrij van schadelijke additieven zoals siliconen en parabenen en bevatten actieve natuurlijke ingrediënten. Ze zijn niet getest op dieren en 100% vegan. De verpakking wordt duurzaam geproduceerd van post-recycled plastics en suikerriet en er wordt actief bijgedragen aan klimaat neutraal ondernemen. Daarnaast gebruikt Björk als een van de eersten een groen drijfgas, gewonnen uit restproducten, in zijn aerosols, wat de uitstoot van CO² tot 95% vermindert. De verpakkingen dragen de FSC certificering en het Aterbära label voor 100% klimaatneutrale packaging. De mix van hoogwaardige en zachte ingrediënten met een productie en geminimaliseerd transport binnen de EU zorgen voor de beste resultaten voor je haren, met een zuiver geweten.

De zuiverste kwaliteit

Bij de productie van Björk haarproducten zijn experts op het gebied van milieuwetgeving, kwaliteit en inkoop geïntegreerd in de productieteams om ervoor te zorgen dat uw product niet alleen voldoet aan de geldende eisen en wetgevingen, maar deze ook overtreft. Om de hoge kwaliteit te garanderen wordt geproduceerd volgens de hoogste normen. Certificering helpt om de haarverzorging van Björk voortdurend te optimaliseren en garandeert de kwaliteit en veiligheid. De Björk productlijnen volgen betrouwbare recepten, met enkel de beste en zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde grondstoffen. De haarproducten van Björk bevatten zo enkel veganistische ingrediënten en zijn vrij van schadelijke additieven. Tot 95% van de ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong. Elk product voldoet aan de strenge Europese normen en eisen voor uw gezondheid en veiligheid. 

  • GMP- Cosmetica staat voor Good Manufacturing Practice. Het is een systeem dat er voor zorgt dat de productie volledig correct en volledig traceerbaar verloopt. Onze manier van produceren loopt voorop op de steeds strengere Europese eisen.

  • ISO 14001 - Het streven naar continue verbetering van het milieu (bedrijven, processen, personeel, producten, klanten). We werken met stadsverwarming in alle processen en gebruiken 100% hernieuwbare energie.

  • ISO 9001 - Verbintenis tot continue kwaliteitsverbetering (bedrijven, processen, personeel, producten, klanten).

  • ISO 45001 - Het streven naar continue verbetering van de werkomgeving en een veiligere werkplek voor alle medewerkers.

  • ISO 22716:2007 - Cosmetische GMP en de basis van ons bedrijf. Wettelijke verplichting jegens consumenten en autoriteiten.

bjork haircare
bjork haircare styling

Duurzaam

Björk zet zich resoluut in voor een circulaire economie en bewustwording rond onze ecologische voetafdruk met als doel om stap voor stap Europa's meest duurzame professionele haarverzorgingsmerk te worden! De verpakking van de shampoo, verzorging en styling producten is volledig recyclebaar en gemaakt van post-consumer (PCR) plastics en duurzaam suikerriet. ​


Groen drijfgas

Björk slaagde erin als een van de eersten ter wereld het propaan in aerosols te vervangen door een groen drijfgas. Dit drijfgas wordt geproduceerd uit restproducten en leidt zo tot afvalvermindering. Door het groene drijfgas te gebruiken in plaats van propaan, wordt de uitstoot van koolstofdioxide door dit type producten tot 95% verminderd!

 

FSC

FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een onafhankelijke, internationale ledenorganisatie die zich inzet voor een milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch levensvatbaar gebruik van de bossen in de wereld, door middel van haar FSC-certificeringssysteem.

Återbära

Återbära is het eerste ecolabel voor 100% klimaatneutrale verpakkingen, ontwikkeld door Avisera. Het duidt op een milieubewuste keuze voor een productie die helpt de globale CO² uitstoot te verminderen. 

Kindvriendelijk

De Björk Växa lijn is met zorg en ambachtelijke precisie ontwikkeld op maat van uw kind. De basis van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten door ervaren chemici, productontwikkelaars en onafhankelijke deskundigen maken de producten zeer zacht en verzorgend voor de gevoelige kinderhuid. Deze haar en huidverzorging voor kinderen is dermatologisch getest en bevat een hypoallergene en traanvrije formule. 

  • Berk extract - een plantenextract dat anti-irriterende en antioxiderende werking biedt voor haar en huid.

  • Haver extract - een bekende en erkende graansoort die ook als geneeskrachtige plant wordt gebruikt voor verzachtende fytotherapie* behandelingen. Verzachtend en verzorgend - voor de gevoelige huid.

  • Haver olie - hydrateert de huid, verbetert de huidbarrière, rijk aan vetzuren die identiek zijn aan die van de huid, beschermt, verzacht, egaliseert en herstelt. Haver is een bekende graansoort die ook als geneeskrachtige plant wordt gebruikt voor verzachtende fytotherapie* behandelingen. Verzachtend en verzorgend - voor de gevoelige huid.

  • Panthenol - voor bescherming, glans en vocht. DL-Panthenol is de provitamine van DL-Pantotheenzuur (Vitamine B5), de bekende haarconditioner die glans en leven geeft aan futloos haar en de elasticiteit verbetert.

Gelukkig Meisje
bottom of page