Wordt het nu beter of slechter?

Bijgewerkt op: 10 feb. 2021

Zo, ... nood aan nog een mening over corona? Hier komt hij dan.

Hoewel, een mening... Het is gewoon afwachten en trachten te begrijpen hoe we hier nu beland zijn en wat er komen gaat. In sneltempo zonder boe of bah naar een totaal andere levensstijl, dan begin je zo na enkele maanden wel eens na te denken.

Je startte allicht ook het hele gedoe met 'ooh, zal zo wel weer voorbij zijn', maar inmiddels besef je dat je dat vervelende mondmasker wel eens langer gaat moeten dragen dan je lief is. Eerst moest je nog grinniken wanneer iemand zo'n ding opzette en er toch een beetje belachelijk uit zag. Intussen veroordeel je zij die er geen dragen, ongeacht hoe we er nu uitzien, lekker slonzig, ongekapt in ons trainingspak.

En hoe gaat het met je handen? Kloven, droog en geïrriteerd? Join the club... Dat doet inferieure desinfecterende alcohol handgel met je huid als dat plots geproduceerd wordt door bedrijven die voordien pakweg verf maakten en toevallig nog wat grondstof hadden liggen, of en masse geïmporteerd wordt uit een niet nader genoemde Oosterse regio met een keuringslogo die ons zoontje van zes ook in zijn stempeldoos heeft. Om maar te zwijgen over de stank en hoe het spul aan je handen kleeft. En dat wordt hier verkocht door de dames en heren in de witte jas. Ach..., dat verhaal zie je zo vaak. Het is zo oud als de straat en je vertrouwt er blind op. Maar... de tekorten zijn nu overal wel weggewerkt en de exotische plotsklaps ontstane eendagsvliegen die medische hulpmiddelen aanbieden alsof ze dat al eeuwen deden gaan er stilaan weer uit. In dat opzicht wordt het beter. Dat ambetante beestje genoemd naar mijn voorheen favoriet biertje is er echter nog steeds, en maakt nu ook nieuwe vriendjes... In dat opzicht wordt het slechter. Dus we zullen nog wel even mogen blijven smeren met